Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2013 22:05 - Криптирани Връзки 2
Автор: crypto Категория: Технологии   
Прочетен: 1256 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.12.2013 20:53


Skype - Алтернативи II

Друга сериозна алтернатива на Skype е BitWise. Този месинджър също като Brosix е от бизнес клас и поддържа Free версия за персонално ползване. Plus версията на продукта се предлага срещу малко еднократно заплащане и отново е само персонална. Поради повишената защита тя е на почит в научните среди. Professional версията се предлага срещу месечна такса за всеки лиценз. За научни организации има отстъпка 50%, а за неправителствени организации - 30%.

Free версията предоставя 128 битово Blowfish криптиране. Plus версията разполага с 256 битов, а Professional - с 448 битов Blowfish. Понеже софтуерът е дело на учени се изтъква, че няма никакъв компромис със сигурността. Наистина в платените версии потребителят има достъп до множество настройки, включително и възможност да генерира и импортира собствени ключове. Това обаче изисква съответна компетентност и вероятно няма да се понрави на множеството.

Радващо е, че Free версията работи с дефолтните си настройки, но ако имате инсталиран FireWall ще имате проблем с Direct Connection. Последната е от особено значение тъй като осигурява IP to IP връзката и е нужна за работата на повечето функции включително и криптираните разговори. Ако не се справите с конфигурирането ще се наложи да изключите FireWall защитата на компютъра.

Чатът преминава през сървър и работи при всички обстоятелства без конфигуриране. Всички останали функции - разговори, файл трансфер, бяла дъска и пр. изискват Direct Connection, но така се осигурява END to END криптиране. Важно е да отбележим, че ползването на възможността за собствени ключове при Plus и Professional версиите осигурява максимална надеждност.

BitWise е печелил множество награди и е известен в бизнес и научните среди. Има и много персонални ползватели най-вече в USA. Professional версията предлага създаване на собствена мрежа и множество инструменти за администриране и контрол. Възможностите за детайлни настройки предлагат работа в различни мрежи. Поддръжката на платените версии е на високо ниво.

Сега няколко полезни указания за free версията. Изтеглете я от сайта www.bitwiseim.com и я инсталирайте. Не забравяйте предварително да регистрирате на сайта свой account с валиден e-mail. На него ще получите временна парола с която ще се логнете в сървъра (след инсталацията). Следва внимателно да прочетете поместените на сайта указания за конфигуриране на Direct Connection. Ако нямате нужните познания е добре това да направи специалист. Ако не разполагате с такъв направете така, че интернетът да идва директно и временно изключете FireWall-a.

Накрая за повишена сигурност отново ще напомним, че е добре да ползвате анонимно IP, да си регистрирате анонимен e-mail, а с него да си регистрирате анонимен акаунт в BitWise. Съществено предимство е, освен криптирана връзката ви да е и анонимна. Добре е това да направят и хората с които ще контактувате. И никакви излишни контакти ...

Из сайта:
http://sfera.logica-bg.com/specials/skype2.htm
sfera.logica-bg.com/specials/skype2.htm
http://specials.byethost6.com/skype2.htm
specials.byethost6.com/skype2.htm




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: crypto
Категория: Технологии
Прочетен: 56377
Постинги: 20
Коментари: 0
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930